BlephEx®, behandeling van ontstoken oogleden

De BlephEx-behandeling gebruiken we bij Mennen & De Cock voor het behandelen van blepharitis, een chronische ontsteking van de oogleden. De ontsteking wordt veroorzaakt door een overmatige groei van normale bacteriën die leven langs de rand van het ooglid.

Wat merk je van de ontsteking?

De klachten kunnen bestaan uit jeuk, irritatie, een ‘zandkorrel’ gevoel, branderigheid, vermoeide, tranende of droge ogen, milde lichtschuwheid, leesklachten, afscheiding, rode ogen, zwaar gevoel in de oogleden, heel vaak knipperen of wisselend zicht. Ook kun je last hebben van korstjes en/of schilfers op de oogleden en het kan zijn dat de oogleden ‘s morgens aan elkaar blijven plakken.

 

Voor en na de behandeling met de BlephEx®

 

BlephEx-apparaat

Wat is de oorzaak?

Blepharitis is vaak de voorloper voor ernstige ooglidziekten, zoals droge ogen. Het kan iedereen treffen, maar komt meestal voor bij een ouder iemand. Hoe ouder je wordt hoe minder antilichamen in je tranen zitten. Door de toenemende bacteriegroei vormt er een slijmlaagje langs de wimpers. De bacteriën veroorzaken een zwelling. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor de traanklieren en de traanproductie. Doordat de traanproductie afneemt, blijven de bacteriën zich ontwikkelen. Het probleem blijft zich dus voordoen.

Hoe behandelen we de ontsteking?

Eerst maken we foto’s van de oogleden. Dit doen we ook na de behandeling. Je krijgt daarna een licht verdovende druppel in het oog. We gaan dan met een sponsje voorzichtig de randen van de oogleden en wimpers schoonpoetsen, waarbij schilfers worden verwijderd en het ooglid wordt gepolijst. Dit duurt ongeveer 6 tot 8 minuten. Het is pijnloos en je ervaart een beetje een kriebelend gevoel.

Welk resultaat kun je verwachten?

De ontsteking in de ooglidranden zal verminderen en daarmee de symptomen. Het is een chronische aandoening en zal daarom nooit helemaal verdwijnen. In de meeste gevallen moet de BlephEx behandeling na 4 tot 6 maanden herhaald worden.

Wil jij de ontsteking van je oogleden verminderen? Maak dan snel een afspraak met Mennen & De Cock.

 

Top