Nachtlenzen geven overdag scherp zicht

Kijken met je ogen dicht
Nachtlenzen zijn ideaal als je geen lenzen kunt of wilt dragen overdag. Of last hebt van droge ogen. De lenzen draag je dus ’s nachts. Ze veranderen de vorm van je hoornvlies. Nachtlenzen Mennen & De CockAls je de lenzen ’s morgens uitdoet, kun je de hele dag scherp zien zonder hulpmiddelen. Dit heet orthokeratologie.

Tijdens het slapen merk je er niets van en overdag kunnen je ogen gewoon ‘ademhalen’. Heb je een lichte min sterkte, zachte lenzen en vaak last van droge ogen? Dan zijn nachtlenzen in de meeste gevallen een uitkomst. Je ervaart vaak al binnen enkele dagen een sterk verbeterd zicht en na enkele weken een stabiel zicht zonder hulpmiddel. Soms is het zelfs zo dat je de lenzen maar eens in de 2 nachten hoeft te dragen.

Er zijn ook nadelen. Als je voor nachtlenzen kiest, kost het je meer tijd en ook iets meer geld. Het passend maken van de lenzen is niet zo 1, 2, 3 gedaan.

Daar is speciale apparatuur voor nodig en de bijbehorende deskundigheid. Daarnaast is er meer nazorg en begeleiding nodig. Je moet regelmatig 
terug voor controle.

Zijn deze lenzen ideaal voor jou? Maak dan snel een afspraak bij Mennen & De Cock.

 

Bekijk het filmpje over nachtlenzen.

Top