Multifocale lenzen (varifocus- of leeslenzen)

Misschien heb je er al last van en misschien ook niet, maar vanaf een bepaalde leeftijd (tussen 40 en 45 jaar) gaan de eerste leesklachten ontstaan. Je ooglens krijgt steeds meer moeite om zich scherp te stellen op afstand en dichtbij. Ook dan zijn contactlenzen een perfecte oplossing. Er zijn 3 opties: bifocale lenzen, multifocale lenzen of monovision.

Bifocale lenzen

Bifocale lenzen hebben 2 optische zones, waarbij alleen veraf en dichtbij worden gecorrigeerd. De afstanden daartussen zijn moeilijker scherp te krijgen.
Multifocale lenzen

Multifocale lenzen

Deze lenzen hebben verschillende optische zones. Veraf, dichtbij én de afstanden er tussenin worden gecorrigeerd.

Monovision

Je krijgt 2 verschillende lenzen. Bij monovision wordt je ene oog het veraf oog, het andere het dichtbij oog. Onze contactlensspecialist zoekt uit of dit bij jou werkt en of je dit prettig vindt. Dit is een simpele en goedkope manier om veraf en dichtbij samen goed te kunnen zien.

Het aanmeten van multifocale lenzen is complexer en daardoor intensiever dan bij enkelvoudige contactlenzen. De gewenning duurt namelijk langer. Soms is het verstandig nog een ander paar lenzen aan te passen om zo een optimaal resultaat te bereiken.

Mennen & De Cock houdt natuurlijk rekening met je prioriteiten op het gebied van zien. Ben je vrachtwagenchauffeur, dan gebruik je lenzen anders dan wanneer je bijvoorbeeld veel computerwerk doet. Het slagingspercentage ligt zeer hoog. Als je al lenzen draagt, is de kans nog groter dat we multifocale lenzen vinden die helemaal bij jou passen.

Ben je toe aan multifocale lenzen? Loop bij ons binnen of neem contact met ons op.

Top