Bepalen van de visus van de klant met de foropter

CBR rijbewijskeuring

Waarom een rijbewijs oogkeuring door een oogarts?

Om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer is het van belang dat je lichamelijk en mentaal gezond bent. Het CBR beoordeelt daarom aan de hand van een gezondheidsverklaring, welke je zelf invultof je medisch gezien, voldoende geschikt bent om een voertuig te besturen. In eerste instantie is dat een algemene keuring door een arbo- of bedrijfsarts, maar een verwijzing naar een medisch specialist, zoals een oogarts, kan ook tot de mogelijkheden behoren. Het CBR zal daarvoor dan een verwijzing afgeven.

Tot voor kort moest je voor een oogkeuring vrijwel altijd een bezoek aan een ziekenhuis of oogkliniek brengen. Groot nadeel hiervan zijn de wachttijden voor het kunnen maken van een afspraak, je wilt immers snel weten waar je aan toe bent en jouw rijbewijs niet laten verlopen. Wachten is nú echter niet meer nodig. Bij ons kun je deze oogkeuringen ook laten doen.


Wat betekent dit voor jou?

Je kunt bij ons telefonisch een afspraak maken. Op de dag van de afspraak dien je alle papieren van het CBR mee te nemen. Onze optometrist zal dan jouw ogen onderzoeken op alle aspecten die noodzakelijk zijn om veilig deel te nemen aan het verkeer. Nadat het onderzoek is afgerond kunnen wij de gegevens van de keuring direct doorgeven aan het CBR.

Je  moet er echter rekening mee houden dat bij de keuring oogdruppels worden toegediend waardoor je 3-4 uur wazig ziet. Je mag dan niet zelf autorijden. Neem daarom iemand mee die je naar huis kan brengen of kom met het openbaar vervoer.


De kosten van de keuring

De kosten voor een officiële CBR-keuring zijn voor eigen rekening. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekering en dienen na afloop van het onderzoek afgerekend te worden.

Als er aanvullende onderzoeken nodig zijn bespreken we dit met jou. Dit komt echter niet vaak voor.

 


Aanvullende informatie

Voor aanvullende informatie kijk eens op de website van Oogkeuringen.nl >>klik hier<<

Top